Sitenin sağında bir giydirme reklam

AKP ilçe başkanı İzmir Marşı'na engel oldu, bando şefi istifa edip oturma eylemine başladı

Gündem 18.03.2024 - 16:27, Güncelleme: 19.03.2024 - 01:22 77178+ kez okundu.
 

AKP ilçe başkanı İzmir Marşı'na engel oldu, bando şefi istifa edip oturma eylemine başladı

İzmir'in Torbalı ilçesinde düzenlenen 18 Mart töreninde AKP İlçe Başkanı'nın İzmir Marşı çalınmasına engel olduğunu belirten belediye bandosu şefi istifa etti
İzmir'in Torbalı ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen tören kapsamında AKP Torbalı İlçe Başkanı tarafından kendisine İzmir Marşı'nın çaldırılmadığını iddia eden bando şefi Aytekin Özen, görevinden istifa etti. Özen, ''Bugün yaşadığımı 51 yıllık hayatım boyunca yaşamadım'' dedi. İzmir 'in Torbalı ilçesinde de yurttaşlarında yoğun katılımıyla 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü etkinlikleri gerçekleştirildi. Programın sabah saatlerinde Şehitlik Meydanı'nda gerçekleştirilen törenler sırasında bando takımının İzmir Marşını çalması üzerine AKP Torbalı İlçe Başkanı Metin Yüğrük, bandoya el işareti yaparak marşın çalınmasını engelledi. Bunun üzerine bando şefi Aytekin Özen görevinden istifa etti. Bando Şefi Aytekin Özen, daha sonra Çanakkale Şehitleri Parkına giderek oturma eylemi başlatarak açıklama yaptı. Özen açıklamasında: ''Bugün 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü bugün ben ve ekibim Torbalı Şehitliği'ne gelip şehitlerimiz için çalmış olduğumuz marşlarla katkı sağlamaya çalıştık. İzmir Marşı'nı çalarken Torbalı AK Parti İlçe başkanı bu marşın çalınmayacağını 'sakın ha' diye bir kelime kullanıp beni toplum içerisinde azarladı. Bu 51 yıllık müzik hayatımda bugün yaşadığımı hiçbir gün yaşamadım. Ben bugünden tezi yok belediye bando şefliğinden ayrılacağım ve müzik hayatımı burada noktalıyorum. Biraz sonra oturma eylemi yapacağım ve AK Parti İlçe Başkanı'nın buraya davet edeceğim önce Ata'mızdan sonra Türk halkından özür dilemesini isteyeceğim. Takdir ve karar onundur'' dedi. Bando Şefi Aytekin Özen’in başlattığı oturma eylemine Torbalı halkından da büyük destek geldi. Yurttaşlar gün boyu Özen’i ziyaret ederek oturma eylemine hep birlikte devam ettiler.   CHP Torbalı Belediye Başkan adayı Övünç Demir ise sosyal medya hesabından, oturma eylemi başlatan bando şefi Aytekin Özen’e destek vererek AKP ilçe başkanı sert tepki gösterdi. “İzmir Marşı'nı dinlemek zorunda kalacaksın”   CHP Torbalı Belediye Başkan adayı Övünç Demir ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir Marşı'nı dinlemek zorunda kalacaksın diyerek şu ifadeleri kullandı: ''AK Parti İlçe Başkanı bugün 18 Mart törenlerinde İzmir Marşı'nı çaldırtmadı. Tahammülü yokmuş. Herkesin içerisinde kaymakama sesini yükseltti. Efendi, Ant olsun ki; benim belediye başkanlığımda her bayram, her kutlama belediye hoparlöründen İzmir Marşı'nı dinlemek zorunda kalacaksın...Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığınız yetti. İzmir Marşı'nı dinlemeye tahammülün yoksa, getirdiğiniz Suriyelilerle beraber vahabi çöllerine gidebilirsin. Yerin orada hazır.''
İzmir'in Torbalı ilçesinde düzenlenen 18 Mart töreninde AKP İlçe Başkanı'nın İzmir Marşı çalınmasına engel olduğunu belirten belediye bandosu şefi istifa etti

İzmir'in Torbalı ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen tören kapsamında AKP Torbalı İlçe Başkanı tarafından kendisine İzmir Marşı'nın çaldırılmadığını iddia eden bando şefi Aytekin Özen, görevinden istifa etti. Özen, ''Bugün yaşadığımı 51 yıllık hayatım boyunca yaşamadım'' dedi.

İzmir 'in Torbalı ilçesinde de yurttaşlarında yoğun katılımıyla 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü etkinlikleri gerçekleştirildi. Programın sabah saatlerinde Şehitlik Meydanı'nda gerçekleştirilen törenler sırasında bando takımının İzmir Marşını çalması üzerine AKP Torbalı İlçe Başkanı Metin Yüğrük, bandoya el işareti yaparak marşın çalınmasını engelledi. Bunun üzerine bando şefi Aytekin Özen görevinden istifa etti.

Bando Şefi Aytekin Özen, daha sonra Çanakkale Şehitleri Parkına giderek oturma eylemi başlatarak açıklama yaptı. Özen açıklamasında: ''Bugün 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü bugün ben ve ekibim Torbalı Şehitliği'ne gelip şehitlerimiz için çalmış olduğumuz marşlarla katkı sağlamaya çalıştık. İzmir Marşı'nı çalarken Torbalı AK Parti İlçe başkanı bu marşın çalınmayacağını 'sakın ha' diye bir kelime kullanıp beni toplum içerisinde azarladı. Bu 51 yıllık müzik hayatımda bugün yaşadığımı hiçbir gün yaşamadım. Ben bugünden tezi yok belediye bando şefliğinden ayrılacağım ve müzik hayatımı burada noktalıyorum. Biraz sonra oturma eylemi yapacağım ve AK Parti İlçe Başkanı'nın buraya davet edeceğim önce Ata'mızdan sonra Türk halkından özür dilemesini isteyeceğim. Takdir ve karar onundur'' dedi.

Bando Şefi Aytekin Özen’in başlattığı oturma eylemine Torbalı halkından da büyük destek geldi. Yurttaşlar gün boyu Özen’i ziyaret ederek oturma eylemine hep birlikte devam ettiler.

 

CHP Torbalı Belediye Başkan adayı Övünç Demir ise sosyal medya hesabından, oturma eylemi başlatan bando şefi Aytekin Özen’e destek vererek AKP ilçe başkanı sert tepki gösterdi.

İzmir Marşı'nı dinlemek zorunda kalacaksın”

 

CHP Torbalı Belediye Başkan adayı Övünç Demir ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir Marşı'nı dinlemek zorunda kalacaksın diyerek şu ifadeleri kullandı:

''AK Parti İlçe Başkanı bugün 18 Mart törenlerinde İzmir Marşı'nı çaldırtmadı. Tahammülü yokmuş. Herkesin içerisinde kaymakama sesini yükseltti. Efendi, Ant olsun ki; benim belediye başkanlığımda her bayram, her kutlama belediye hoparlöründen İzmir Marşı'nı dinlemek zorunda kalacaksın...Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığınız yetti. İzmir Marşı'nı dinlemeye tahammülün yoksa, getirdiğiniz Suriyelilerle beraber vahabi çöllerine gidebilirsin. Yerin orada hazır.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.