Sitenin sağında bir giydirme reklam

“Yemeğinizde kıyma yok, ama sözleşmenizde işçi kıyımı çok”

Gündem 27.03.2023 - 18:35, Güncelleme: 14.05.2023 - 02:02 1767+ kez okundu.
 

“Yemeğinizde kıyma yok, ama sözleşmenizde işçi kıyımı çok”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Çanakkale Şubesi, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde yaşanan yemek sorunları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, yemekhane ihalesini kazanan şirketin işçilere 3 aylık iş sözleşmesi dayattığı vurğulanan yazılı basın açıklamasında yemekhane işçilerine modern kölelik dayatıldığı vurğulandı.   Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, yemekhane ihalesini kazanan şirketin işçilere 3 aylık sözleşme dayatması tepkilere neden oldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yaptığı açıklamada işçilerin haklarının gasbedildiğini  söylendi. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yemek ihalesini kazanan şirketin işçilere 3 aylık iş sözleşmesi hazırladığı ve bu sözleşmenin işçilere modern kölelik koşullarını dayattığını, buna karşı yemekhane işçilerinin yanında olduğunu belirtildi. İŞÇİLERE KÖLELİK SÖZLEŞMESİ Bu sözleşmenin işçilere modern kölelik koşullarını dayattığını ve buna karşı yemekhane işçilerinin yanında olduğunu söyleyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, (SES)  Çanakkale Şubesi yazılı basın açıklamasında yemeklerin içinden çıkan kurtçuklar, sinekler, hijyene aykırılıklar, etsiz ve kalitesiz yemekler, sürekli ihale değiştirilmesi gibi sorunların defalarca basına ve kamuoyuna yansıdığını dile getirildi. Şirketin, çalışanşanlarına mordern kolelik sözleşesinin dayatılğının vurgulandığı yazılı açıklamanın devamında; “3 aylık kısa süreli ihaleyi, RD Turizm Gıda İnş. San ve Dış Tic. Ltd,Şti adlı şirketin sahibi, bir önceki yemek ihalesini de diğer şirketi üzerinden almıştır. Taşeron sisteminde her zaman olduğu gibi makyaj değişmekte ama içerik aynı kalmaktadır. Yemekleri yapan işçiler uzun yıllardır hastanede çalışmasına rağmen, ihaleleri alan farklı firmalara girdi-çıktıları yapılmaktadır. Birçoğu köklü ve kurumsal olmayan, üzerlerine kayıtlı hiçbir mal varlığı ve sermaye bulundurmayan bu yandaş masa sandalye şirketlerine ulufe niteliğinde ihaleler dağıtılmakta, servet transferi yapılmaktadır. Hastane eliyle ihya edilen bu şirketler, ihale sona erince tası tarağı toplayıp gitmekte, işçilerin hak ve alacaklarını hiçbir şekilde ödememekte, tüm borçları hastaneye kalmaktadır” dedi. "YEMEKHANE EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ" “Yüksek ihale bedelini cebe indirip, hastanenin mekan ve imkanlarından sınırsız faydalanıp, kalitesiz ve adi gıda malzemeleriyle, yağlarla, kıymasız, etsiz, proteinsiz yemek yaparak, personel yemeği ve hasta yemeklerini berbat şekilde yaparak sağlık çalışanlarının, hasta ve hasta yakınlarının sağlığıyla oynayan, işçileri köle gibi kullanarak sineğin yağını çıkarırcasına kâr eden şirket yetkililerini ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi idarecilerini uyarıyoruz: Bu sürecin tüm vebali ve sorumluluğu üzerinizdedir. Gün gelecek devran dönecek, hukuk ve yasalar önünde hesap vereceksiniz. Halkın sağlığıyla oynamak neymiş göreceksiniz. Yemekhane emekçileri yalnız değildir. Sendikamız tüm gücüyle, üyeleriyle, fiili meşru mücadelesi ve hukuki desteğiyle yanınızdadır” denildi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Çanakkale Şubesi, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde yaşanan yemek sorunları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, yemekhane ihalesini kazanan şirketin işçilere 3 aylık iş sözleşmesi dayattığı vurğulanan yazılı basın açıklamasında yemekhane işçilerine modern kölelik dayatıldığı vurğulandı.

 

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, yemekhane ihalesini kazanan şirketin işçilere 3 aylık sözleşme dayatması tepkilere neden oldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yaptığı açıklamada işçilerin haklarının gasbedildiğini  söylendi.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yemek ihalesini kazanan şirketin işçilere 3 aylık iş sözleşmesi hazırladığı ve bu sözleşmenin işçilere modern kölelik koşullarını dayattığını, buna karşı yemekhane işçilerinin yanında olduğunu belirtildi.

İŞÇİLERE KÖLELİK SÖZLEŞMESİ

Bu sözleşmenin işçilere modern kölelik koşullarını dayattığını ve buna karşı yemekhane işçilerinin yanında olduğunu söyleyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, (SES)  Çanakkale Şubesi yazılı basın açıklamasında yemeklerin içinden çıkan kurtçuklar, sinekler, hijyene aykırılıklar, etsiz ve kalitesiz yemekler, sürekli ihale değiştirilmesi gibi sorunların defalarca basına ve kamuoyuna yansıdığını dile getirildi.

Şirketin, çalışanşanlarına mordern kolelik sözleşesinin dayatılğının vurgulandığı yazılı açıklamanın devamında; “3 aylık kısa süreli ihaleyi, RD Turizm Gıda İnş. San ve Dış Tic. Ltd,Şti adlı şirketin sahibi, bir önceki yemek ihalesini de diğer şirketi üzerinden almıştır. Taşeron sisteminde her zaman olduğu gibi makyaj değişmekte ama içerik aynı kalmaktadır. Yemekleri yapan işçiler uzun yıllardır hastanede çalışmasına rağmen, ihaleleri alan farklı firmalara girdi-çıktıları yapılmaktadır. Birçoğu köklü ve kurumsal olmayan, üzerlerine kayıtlı hiçbir mal varlığı ve sermaye bulundurmayan bu yandaş masa sandalye şirketlerine ulufe niteliğinde ihaleler dağıtılmakta, servet transferi yapılmaktadır. Hastane eliyle ihya edilen bu şirketler, ihale sona erince tası tarağı toplayıp gitmekte, işçilerin hak ve alacaklarını hiçbir şekilde ödememekte, tüm borçları hastaneye kalmaktadır” dedi.

"YEMEKHANE EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ"

“Yüksek ihale bedelini cebe indirip, hastanenin mekan ve imkanlarından sınırsız faydalanıp, kalitesiz ve adi gıda malzemeleriyle, yağlarla, kıymasız, etsiz, proteinsiz yemek yaparak, personel yemeği ve hasta yemeklerini berbat şekilde yaparak sağlık çalışanlarının, hasta ve hasta yakınlarının sağlığıyla oynayan, işçileri köle gibi kullanarak sineğin yağını çıkarırcasına kâr eden şirket yetkililerini ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi idarecilerini uyarıyoruz: Bu sürecin tüm vebali ve sorumluluğu üzerinizdedir. Gün gelecek devran dönecek, hukuk ve yasalar önünde hesap vereceksiniz. Halkın sağlığıyla oynamak neymiş göreceksiniz. Yemekhane emekçileri yalnız değildir. Sendikamız tüm gücüyle, üyeleriyle, fiili meşru mücadelesi ve hukuki desteğiyle yanınızdadır” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.