Sitenin sağında bir giydirme reklam

Devrimcilere idam cezası yağdıran hakim Memleket Partisi'nden aday

Siyaset 24.04.2023 - 16:45, Güncelleme: 14.05.2023 - 02:02 2241+ kez okundu.
 

Devrimcilere idam cezası yağdıran hakim Memleket Partisi'nden aday

Memleket Partisi Ankara 2. bölge milletvekili adayı Mehmet Berber’in Devrimci Yol davasında onlarca devrimciye defalarca kez idam ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren hakim olduğu ortaya çıktı.
  14 Mayıs seçimleri için milletvekili aday listelerine kesinlik kazandıran siyasi partiler arasındaki aday tartışmaları, Memleket Partisi Ankara adayının “geçmişinin” gündeme gelmesinin ardından yeniden hareketlilik kazandı. Millet İttifakı kontenjanından eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in CHP listelerinden aday olarak gösterilmesini sert sözlerle eleştiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, devrimcilere idam cezası yağdıran ağır ceza hakimini aday yaptığı ortaya çıktı. Ergin’in CHP listelerinden aday olarak gösterilmesi tartışmalarının ardından konuşan İnce, “Bu Suriyelileri başımıza Davutoğlu bela etmedi mi? Onlarla mı kurtaracak şimdi? Bu kardeşiniz Silivri zindanlarının önünde bu ülkenin ordusunu savunurken Sadullah Ergin Adalet Bakanı idi. Hem de nereye koymuşlar, Çankaya'ya. Utanmazlıkta zirve yapmışlar” ifadelerini kullanmıştı. BirGün'ün haberine göre İnce’nin aday olarak gösterdiği tartışmalı isim Mehmet Berber. Berber, Ankara İkinci Bölge, ikinci sıradan aday olarak gösterildi. Daha önce Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevli olan Berber, 12 Eylül döneminde Devrimci Yol davasında onlarca sanığa defalarca kez idam ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verdi. Berber, kariyeri boyunca çok sayıda 18 yaşından küçük devrimciye de neredeyse yaşları kadar cezalar verdi.
Memleket Partisi Ankara 2. bölge milletvekili adayı Mehmet Berber’in Devrimci Yol davasında onlarca devrimciye defalarca kez idam ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren hakim olduğu ortaya çıktı.

 

14 Mayıs seçimleri için milletvekili aday listelerine kesinlik kazandıran siyasi partiler arasındaki aday tartışmaları, Memleket Partisi Ankara adayının “geçmişinin” gündeme gelmesinin ardından yeniden hareketlilik kazandı.

Millet İttifakı kontenjanından eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in CHP listelerinden aday olarak gösterilmesini sert sözlerle eleştiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, devrimcilere idam cezası yağdıran ağır ceza hakimini aday yaptığı ortaya çıktı.

Ergin’in CHP listelerinden aday olarak gösterilmesi tartışmalarının ardından konuşan İnce, “Bu Suriyelileri başımıza Davutoğlu bela etmedi mi? Onlarla mı kurtaracak şimdi? Bu kardeşiniz Silivri zindanlarının önünde bu ülkenin ordusunu savunurken Sadullah Ergin Adalet Bakanı idi. Hem de nereye koymuşlar, Çankaya'ya. Utanmazlıkta zirve yapmışlar” ifadelerini kullanmıştı.

BirGün'ün haberine göre İnce’nin aday olarak gösterdiği tartışmalı isim Mehmet Berber.

Berber, Ankara İkinci Bölge, ikinci sıradan aday olarak gösterildi.

Daha önce Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevli olan Berber, 12 Eylül döneminde Devrimci Yol davasında onlarca sanığa defalarca kez idam ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verdi. Berber, kariyeri boyunca çok sayıda 18 yaşından küçük devrimciye de neredeyse yaşları kadar cezalar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.