Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çanakkale Atıkhisar Barajında Yağmur Sonrası doluluk Oranı Arttı

Çevre (Web Sitesi) - Web Sitesi | 30.11.2023 - 11:10, Güncelleme: 01.12.2023 - 00:53 56120+ kez okundu.
 

Çanakkale Atıkhisar Barajında Yağmur Sonrası doluluk Oranı Arttı

Çanakkale’de kuvvetli yağmur barajlara yaradı.
Çanakkale’de son bir haftada ki yağışlar çanakkale’ye can suyu oldu. Atıkhisar barajında ki su seviyesi kritik seviyenin altına düserken son bir hafta süren şiddetli yağmurlar adeta hızır gibi yetişti. DSİ 252. Sube Müdürlüğü verilerine göre 23 Kasım'da yüzde 33.7 seviyelerine kadar gerileyen Atıkhisar barajında ki  doluluk oranı son yağmurlardan sonra yüzde 38.1’e yükseldi.  Yaz mesiminde yetersiz yağışların olması ve mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık olması sebebiyle yerel yetkililer su tasarrufu kararını yıl sonuna kadar azatırken 22-30 kasım tarihleri arasında ki yağış miktarı Çanakalellilerin yüreğine su serpti. Çanakkale'de, Sarıçay üzerinde, sulama ve taşkın kontrolü amacı ile 1971-1975 yılları arasında inşa edilen Atıkhisar Barajında su oranı son yağışlarla birlikte 2.417 hektometre (241.700  Bin litre) artış oldu. Buna göre Atikhisar barajının doluluk oranı yüzde 33.7’den, 38.1’e seviyesine ulaştı. REKOR YAĞIŞ Çanakkale’de son bir hafta da meydana gelen yağışlar uzun yıl ortalamasnın üç katı oldu. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğünden edilinen bilgiye göre metrekatreye 260.6 litre yağış düştü. Bu oran uzun yıl ortalamasnın üç katı olduğu belirtildi. Tüm yurdu etkisi altına alan ve zaman zaman fırtına ya da döşen yağışlarda Kasım ayı ortaması önceki yıllar da 85 litre olurken 23.30 Kasım tarihlerinde yağış miktarının metrekareye 240.6 litre olduğu ve bu oranın da uzun yıl ortalamasın üç katı olduğu bildirildi.
Çanakkale’de kuvvetli yağmur barajlara yaradı.

Çanakkale’de son bir haftada ki yağışlar çanakkale’ye can suyu oldu. Atıkhisar barajında ki su seviyesi kritik seviyenin altına düserken son bir hafta süren şiddetli yağmurlar adeta hızır gibi yetişti.

DSİ 252. Sube Müdürlüğü verilerine göre 23 Kasım'da yüzde 33.7 seviyelerine kadar gerileyen Atıkhisar barajında ki  doluluk oranı son yağmurlardan sonra yüzde 38.1’e yükseldi.

 Yaz mesiminde yetersiz yağışların olması ve mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık olması sebebiyle yerel yetkililer su tasarrufu kararını yıl sonuna kadar azatırken 22-30 kasım tarihleri arasında ki yağış miktarı Çanakalellilerin yüreğine su serpti.

Çanakkale'de, Sarıçay üzerinde, sulama ve taşkın kontrolü amacı ile 1971-1975 yılları arasında inşa edilen Atıkhisar Barajında su oranı son yağışlarla birlikte 2.417 hektometre (241.700  Bin litre) artış oldu. Buna göre Atikhisar barajının doluluk oranı yüzde 33.7’den, 38.1’e seviyesine ulaştı.

REKOR YAĞIŞ

Çanakkale’de son bir hafta da meydana gelen yağışlar uzun yıl ortalamasnın üç katı oldu.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğünden edilinen bilgiye göre metrekatreye 260.6 litre yağış düştü. Bu oran uzun yıl ortalamasnın üç katı olduğu belirtildi.

Tüm yurdu etkisi altına alan ve zaman zaman fırtına ya da döşen yağışlarda Kasım ayı ortaması önceki yıllar da 85 litre olurken 23.30 Kasım tarihlerinde yağış miktarının metrekareye 240.6 litre olduğu ve bu oranın da uzun yıl ortalamasın üç katı olduğu bildirildi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.