Sitenin sağında bir giydirme reklam

Adana'da Dünya Bisiklet Günü’nünde: Sürdürülebilir Ulaşım ve Çevre Bilinci İçin Pedal Çevrildi

Yaşam 02.06.2024 - 22:15, Güncelleme: 03.06.2024 - 02:44 65703+ kez okundu.
 

Adana'da Dünya Bisiklet Günü’nünde: Sürdürülebilir Ulaşım ve Çevre Bilinci İçin Pedal Çevrildi

Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe yaklaşık 100 sporcu katıldı ve sürdürülebilir ulaşım ile yeşil ulaşımın önemine dikkat çekildi.
"Sürdürülebilir ulaşım, bisikletle mümkün" sloganıyla pedal çevirmeye başlayan etkinlik, sabah saatlerinde Doğa Bisiklet önünde başladı. Katılımcılar, Life Flowers’da açılan Serada Sanat karma resim sergisini ziyaret ettiler. Serginin ev sahibi ressam Sibel Çakar, Adana bisiklet grubuna ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Bisiklet turu, şehrin simgelerinden olan Yaşar Kemal Yürüyüş ve Koşu Parkuru'nda sona erdi. Etkinlik sonunda açıklamalarda bulunan Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Tekin Güleken, bisikletin günlük ulaşımda kullanılmasının önemine değindi. Güleken, “Bisiklet altyapısı güçlendirilmiş şehirlerde bisikletin günlük ulaşımda kullanılması hem spor disiplini için hem hava temizliği için hem de daha sağlıklı bir yaşam için çok isabetli çok gerekli. Dünya Bisiklet Günü, bisikletin sadece yeşil ulaşımın aracı değil, sağlık için en önemli unsurlardan biri olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Spor özgürleştirir, bisiklet sporu insanı daha da özgürleştirir. Çevireceğimiz pedallar bizi sağlığa, huzura, mutluluğa götürsün. Bisiklet dostu kentlerin çoğalması ve bisikletli ulaşımın yaygınlaşması, ve dolaylı olarak çevre bilincinin artması akabinde de temiz bir dünya, temiz bir çevre   yaratarak gelecek kuşaklara aktarılması dileğiyle” dedi. Yoğun ilgi gören ve yaklaşık 100 kişinin katılım sağladığı bisiklet turu, 2 saat sürdü. Doğa Bisiklet önünden pedal çevirmeye başlayan katılımcılar, 20 kilometrelik bir parkuru tamamladı. Doğa ve çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen bisiklet turu boyunca hem sporcular hem de izleyiciler, sürdürülebilir ve yeşil ulaşımın önemini bir kez daha kavradı. Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, hem fiziksel aktiviteyi teşvik etti hem de çevre bilincini artırma konusunda önemli bir adım attı. Bisiklet sporunun ve bisikletli ulaşımın yaygınlaşması, temiz bir çevre ve sağlıklı bir toplum hedefiyle daha birçok etkinliğin düzenlenmesi planlanıyor.
Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe yaklaşık 100 sporcu katıldı ve sürdürülebilir ulaşım ile yeşil ulaşımın önemine dikkat çekildi.

"Sürdürülebilir ulaşım, bisikletle mümkün" sloganıyla pedal çevirmeye başlayan etkinlik, sabah saatlerinde Doğa Bisiklet önünde başladı. Katılımcılar, Life Flowers’da açılan Serada Sanat karma resim sergisini ziyaret ettiler. Serginin ev sahibi ressam Sibel Çakar, Adana bisiklet grubuna ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Bisiklet turu, şehrin simgelerinden olan Yaşar Kemal Yürüyüş ve Koşu Parkuru'nda sona erdi. Etkinlik sonunda açıklamalarda bulunan Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Tekin Güleken, bisikletin günlük ulaşımda kullanılmasının önemine değindi. Güleken, “Bisiklet altyapısı güçlendirilmiş şehirlerde bisikletin günlük ulaşımda kullanılması hem spor disiplini için hem hava temizliği için hem de daha sağlıklı bir yaşam için çok isabetli çok gerekli. Dünya Bisiklet Günü, bisikletin sadece yeşil ulaşımın aracı değil, sağlık için en önemli unsurlardan biri olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Spor özgürleştirir, bisiklet sporu insanı daha da özgürleştirir. Çevireceğimiz pedallar bizi sağlığa, huzura, mutluluğa götürsün. Bisiklet dostu kentlerin çoğalması ve bisikletli ulaşımın yaygınlaşması, ve dolaylı olarak çevre bilincinin artması akabinde de temiz bir dünya, temiz bir çevre   yaratarak gelecek kuşaklara aktarılması dileğiyle” dedi.

Yoğun ilgi gören ve yaklaşık 100 kişinin katılım sağladığı bisiklet turu, 2 saat sürdü. Doğa Bisiklet önünden pedal çevirmeye başlayan katılımcılar, 20 kilometrelik bir parkuru tamamladı. Doğa ve çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen bisiklet turu boyunca hem sporcular hem de izleyiciler, sürdürülebilir ve yeşil ulaşımın önemini bir kez daha kavradı.

Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, hem fiziksel aktiviteyi teşvik etti hem de çevre bilincini artırma konusunda önemli bir adım attı. Bisiklet sporunun ve bisikletli ulaşımın yaygınlaşması, temiz bir çevre ve sağlıklı bir toplum hedefiyle daha birçok etkinliğin düzenlenmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.