Sitenin sağında bir giydirme reklam

Adana’da Depremde Hasar Gören Bina Hala Yıkılmadı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 26.09.2024 - 13:50, Güncelleme: 26.09.2024 - 13:50 2238 kez okundu.
 

Adana’da Depremde Hasar Gören Bina Hala Yıkılmadı

Adana’nın Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde yer alan üç bloklu bir bina, depremde ağır hasar almasına ve can güvenliği nedeniyle boşaltılmasına rağmen hala yıkılmadı. Üç bloktan oluşan yapının bulunduğu bölgedeki diğer bazı hasarlı binalar yıkılmışken, bu binanın neden hala yıkılmadığına dair belirsizlik, bölge sakinleri arasında ciddi bir tedirginliğe yol açtı.
Adana’da Depremde Hasar Gören Bina Hala Yıkılmadı: Bölge Halkı Tedirgin Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Adana’da yapılan hasar tespit çalışmalarında, şehirdeki binlerce bina incelenmiş ve ciddi hasarlar kaydedilmişti. Yapılan resmi verilere göre, Adana genelinde toplam 5 bin 797 binada 106 bin 474 bağımsız birim incelendi. Bu çalışmalar sonucunda: 46 binadaki 1074 bağımsız birimin acil yıkılması gereken ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi. 235 binadaki 5 bin 755 bağımsız birim orta hasarlı, 1342 binadaki 31 bin 465 bağımsız birim az hasarlı, 3 bin 913 binadaki 66 bin 74 bağımsız birim ise hasarsız olarak belirlendi. Bu tespitlerin ardından, özellikle ağır hasarlı binaların bir an önce yıkılması gerektiği vurgulanmıştı. Ancak, Adana’nın Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde yer alan üç bloklu bir bina, depremde ağır hasar almasına ve can güvenliği nedeniyle boşaltılmasına rağmen hala yıkılmadı. Üç bloktan oluşan yapının bulunduğu bölgedeki diğer bazı hasarlı binalar yıkılmışken, bu binanın neden hala yıkılmadığına dair belirsizlik, bölge sakinleri arasında ciddi bir tedirginliğe yol açtı. Her An Yıkılabilir Endişesi Bina sakinleri ve çevre halkı, ağır hasar almış bu binanın her an yıkılabileceğinden ve olası bir çökme durumunda can kaybı yaşanabileceğinden endişe duyuyor. Binanın hala yıkılmamış olması tepkilere neden olurken, vatandaşlar yetkililere seslenerek gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor. Bir bölge sakini, “Bu bina ağır hasarlı ve her an yıkılabilir. Çevresindeki binalar çoktan yıkıldı ama bu bloklar neden bekletiliyor? Herkes tedirgin, bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Yetkililer neyi bekliyor?” şeklinde sitemde bulundu. Başka bir vatandaş ise, “Depremden sonra binanın boşaltılması yetmiyor, burada hala tehlike var. Yıkılmak üzere olan bu binaların arasında yaşamak zorunda kalıyoruz. Bir facia yaşanmadan önce yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor” diyerek tehlikenin ciddiyetine dikkat çekti. Acil Önlem Çağrısı Bölge halkı, yetkililerin bir an önce harekete geçerek bu binayı yıkmasını talep ediyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan önce güvenliğin sağlanmasını isteyen vatandaşlar, bu belirsizliğin ve tehlikenin ortadan kaldırılmasını bekliyor. Üç bloktan oluşan ağır hasarlı binanın yıkılmaması, çevre halkını endişelendiriyor. Adana'daki ağır hasarlı binaların yıkım süreci devam ederken, Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki bu binanın da en kısa sürede güvenli bir şekilde yıkılması ve riskin ortadan kaldırılması için yetkililere çağrılar sürüyor.
Adana’nın Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde yer alan üç bloklu bir bina, depremde ağır hasar almasına ve can güvenliği nedeniyle boşaltılmasına rağmen hala yıkılmadı. Üç bloktan oluşan yapının bulunduğu bölgedeki diğer bazı hasarlı binalar yıkılmışken, bu binanın neden hala yıkılmadığına dair belirsizlik, bölge sakinleri arasında ciddi bir tedirginliğe yol açtı.

Adana’da Depremde Hasar Gören Bina Hala Yıkılmadı: Bölge Halkı Tedirgin

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Adana’da yapılan hasar tespit çalışmalarında, şehirdeki binlerce bina incelenmiş ve ciddi hasarlar kaydedilmişti. Yapılan resmi verilere göre, Adana genelinde toplam 5 bin 797 binada 106 bin 474 bağımsız birim incelendi. Bu çalışmalar sonucunda:

  • 46 binadaki 1074 bağımsız birimin acil yıkılması gereken ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi.
  • 235 binadaki 5 bin 755 bağımsız birim orta hasarlı,
  • 1342 binadaki 31 bin 465 bağımsız birim az hasarlı,
  • 3 bin 913 binadaki 66 bin 74 bağımsız birim ise hasarsız olarak belirlendi.

Bu tespitlerin ardından, özellikle ağır hasarlı binaların bir an önce yıkılması gerektiği vurgulanmıştı. Ancak, Adana’nın Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde yer alan üç bloklu bir bina, depremde ağır hasar almasına ve can güvenliği nedeniyle boşaltılmasına rağmen hala yıkılmadı. Üç bloktan oluşan yapının bulunduğu bölgedeki diğer bazı hasarlı binalar yıkılmışken, bu binanın neden hala yıkılmadığına dair belirsizlik, bölge sakinleri arasında ciddi bir tedirginliğe yol açtı.

Her An Yıkılabilir Endişesi

Bina sakinleri ve çevre halkı, ağır hasar almış bu binanın her an yıkılabileceğinden ve olası bir çökme durumunda can kaybı yaşanabileceğinden endişe duyuyor. Binanın hala yıkılmamış olması tepkilere neden olurken, vatandaşlar yetkililere seslenerek gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

Bir bölge sakini, “Bu bina ağır hasarlı ve her an yıkılabilir. Çevresindeki binalar çoktan yıkıldı ama bu bloklar neden bekletiliyor? Herkes tedirgin, bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Yetkililer neyi bekliyor?” şeklinde sitemde bulundu.

Başka bir vatandaş ise, “Depremden sonra binanın boşaltılması yetmiyor, burada hala tehlike var. Yıkılmak üzere olan bu binaların arasında yaşamak zorunda kalıyoruz. Bir facia yaşanmadan önce yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor” diyerek tehlikenin ciddiyetine dikkat çekti.

Acil Önlem Çağrısı

Bölge halkı, yetkililerin bir an önce harekete geçerek bu binayı yıkmasını talep ediyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan önce güvenliğin sağlanmasını isteyen vatandaşlar, bu belirsizliğin ve tehlikenin ortadan kaldırılmasını bekliyor. Üç bloktan oluşan ağır hasarlı binanın yıkılmaması, çevre halkını endişelendiriyor.

Adana'daki ağır hasarlı binaların yıkım süreci devam ederken, Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki bu binanın da en kısa sürede güvenli bir şekilde yıkılması ve riskin ortadan kaldırılması için yetkililere çağrılar sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.