Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bisikletlilerden Sessiz Sürüş’e çağrı

Gündem 15.05.2024 - 14:40, Güncelleme: 15.05.2024 - 14:57 5815+ kez okundu.
 

Bisikletlilerden Sessiz Sürüş’e çağrı

Bugün, saat 19.00'da Türkiye'nin birçok şehrinde binlerce bisikletli buluşacak. Bisikletli ölümlerine dikkat çekmek için sessiz bir sürüş gerçekleştirecek.
Sessiz Sürüş / Ride of Silence trafikte öldürülen bisikletlileri anmak için düzenlenecek İlk kez 2003'te ABD'de, Teksas'ta yapılan "Ride of Silence" "Sessiz Sürüş" etkinliği her yıl, mayıs ayının üçüncü çarşamba akşamı dünya çapında eş zamanlı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 400 noktada yapılması planlanan uluslararası organizasyona Türkiye’den 35 şehir katılıyor. Türkiye'de son yıllarda bisiklet kazalarında ciddi bir artış görüldüğünü vurgulayan bisiklet grupları, “Ride of Silence" "Sessiz Sürüş" etkinliğinde amaçlarının halka açık yollarda bisiklet sürerken ölen bisikletçileri anmak, sürücülerin, halkın ve karar vericilerin farkındalığının arttırılmasına yardımcı olmak ve bisiklet cinayetlerinin bir insan hakları sorunu olduğunu ifade ettiler.   Ride of Silence" "Sessiz Sürüş" etkinliğine katılacak bisikliler sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyuru ve açıklamada şu görüşlere yer verdiler: “Çoğu durumda bunlara "kaza" değil, "cinayet"demek daha doğru. Sadece olay anında yaşananlar değil, sonrasındaki hukuksal süreçler de bunu doğruluyor. Sevdiklerini kaybeden aileler, çektikleri acılar yetmezmiş gibi, faillerin birkaç ay sonra elini kolunu sallayarak çıkmasının kahrını yaşıyor. Birçok alanda olduğu gibi burada da “cezasızlık” durumu söz konusu. Bisikletle ulaşım yasalarla tanımlanmış   bir haktır.” Sessiz sürüşe dair daha detaylı bilgi edinmek isteyenler şu linkten ulaşabilirler https://www.bisikletkulubu.com/2024/05/13/sessiz-surus-ride-of-silence-trafikte-oldurulen-bisikletlileri-anmak-icin-duzenlenecek/
Bugün, saat 19.00'da Türkiye'nin birçok şehrinde binlerce bisikletli buluşacak. Bisikletli ölümlerine dikkat çekmek için sessiz bir sürüş gerçekleştirecek.

Sessiz Sürüş / Ride of Silence trafikte öldürülen bisikletlileri anmak için düzenlenecek

İlk kez 2003'te ABD'de, Teksas'ta yapılan "Ride of Silence" "Sessiz Sürüş" etkinliği her yıl, mayıs ayının üçüncü çarşamba akşamı dünya çapında eş zamanlı yapılıyor.

Bu yıl yaklaşık 400 noktada yapılması planlanan uluslararası organizasyona Türkiye’den 35 şehir katılıyor.

Türkiye'de son yıllarda bisiklet kazalarında ciddi bir artış görüldüğünü vurgulayan bisiklet grupları, “Ride of Silence" "Sessiz Sürüş" etkinliğinde amaçlarının halka açık yollarda bisiklet sürerken ölen bisikletçileri anmak, sürücülerin, halkın ve karar vericilerin farkındalığının arttırılmasına yardımcı olmak ve bisiklet cinayetlerinin bir insan hakları sorunu olduğunu ifade ettiler.

 

Ride of Silence" "Sessiz Sürüş" etkinliğine katılacak bisikliler sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyuru ve açıklamada şu görüşlere yer verdiler: “Çoğu durumda bunlara "kaza" değil, "cinayet"demek daha doğru. Sadece olay anında yaşananlar değil, sonrasındaki hukuksal süreçler de bunu doğruluyor. Sevdiklerini kaybeden aileler, çektikleri acılar yetmezmiş gibi, faillerin birkaç ay sonra elini kolunu sallayarak çıkmasının kahrını yaşıyor. Birçok alanda olduğu gibi burada da “cezasızlık” durumu söz konusu. Bisikletle ulaşım yasalarla tanımlanmış

 

bir haktır.”

Sessiz sürüşe dair daha detaylı bilgi edinmek isteyenler şu Sessiz Sürüş / Ride of Silence trafikte öldürülen bisikletlileri anmak için düzenlenecek">linkten ulaşabilirler

https://www.bisikletkulubu.com/2024/05/13/sessiz-surus-ride-of-silence-trafikte-oldurulen-bisikletlileri-anmak-icin-duzenlenecek/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.