Sitenin sağında bir giydirme reklam

Dr. Selahattin Menteş: "Hastane Yeniden Hizmete Açılmalı!"

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 27.09.2024 - 18:29, Güncelleme: 27.09.2024 - 23:29 48839 kez okundu.
 

Dr. Selahattin Menteş: "Hastane Yeniden Hizmete Açılmalı!"

Dr. Menteş, depremin en fazla yıkıma neden olduğu Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi illerde üniversite hastanelerinin faaliyete geçmiş olmasına rağmen, Adana'da Balcalı Hastanesi'nin hala kapalı olmasını eleştirdi.
Türk Kanser Araştırma Derneği ve Savaş Kurumu Adana Şube Başkanı, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Selahattin Menteş, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve tahliye edilen Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin yeniden hizmete açılması gerektiğini vurguladı. Menteş, hastanenin ya tadilat edilerek tekrar faaliyete geçirilmesini ya da yıkılarak yeniden inşa edilmesini talep etti. Balcalı Hastanesi, 51 yıldır Adana halkına sağlık hizmeti veriyordu. Ancak, 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında hastane büyük hasar gördü ve kapatıldı. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen, hastanenin servislerinin hala kapalı olduğunu belirten Dr. Menteş, bu durumun bölgedeki sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini söyledi. "Adana'nın Sağlık Sorunu Çözülmez" Dr. Menteş, depremin en fazla yıkıma neden olduğu Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi illerde üniversite hastanelerinin faaliyete geçmiş olmasına rağmen, Adana'da Balcalı Hastanesi'nin hala kapalı olmasını eleştirdi. Hastanenin ne yıkıldığını ne de tamir edildiğini vurgulayan Menteş, bu durumun Adana’nın sağlık hizmetlerinde ciddi bir eksikliğe yol açtığını ifade etti. Menteş, Adana Valisi, iş insanları ve belediye başkanlarına seslenerek, "Eğer üniversite hastanesi çalışmazsa, bir ilin sağlık sorunu çözülmez. Bir an önce Balcalı Hastanesi’ne sahip çıkmamız lazım. Burası çürümeye başlamış durumda" dedi. Adana Halkına Çağrı Menteş, Balcalı Hastanesi'nin Adana için hayati önem taşıdığını belirterek, hastanenin bir an önce eski işlevine kavuşturulması için tüm yetkililere ve Adana halkına sorumluluk almaları çağrısında bulundu.
Dr. Menteş, depremin en fazla yıkıma neden olduğu Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi illerde üniversite hastanelerinin faaliyete geçmiş olmasına rağmen, Adana'da Balcalı Hastanesi'nin hala kapalı olmasını eleştirdi.

Türk Kanser Araştırma Derneği ve Savaş Kurumu Adana Şube Başkanı, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Selahattin Menteş, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve tahliye edilen Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin yeniden hizmete açılması gerektiğini vurguladı. Menteş, hastanenin ya tadilat edilerek tekrar faaliyete geçirilmesini ya da yıkılarak yeniden inşa edilmesini talep etti.

Balcalı Hastanesi, 51 yıldır Adana halkına sağlık hizmeti veriyordu. Ancak, 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında hastane büyük hasar gördü ve kapatıldı. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen, hastanenin servislerinin hala kapalı olduğunu belirten Dr. Menteş, bu durumun bölgedeki sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

"Adana'nın Sağlık Sorunu Çözülmez"

Dr. Menteş, depremin en fazla yıkıma neden olduğu Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi illerde üniversite hastanelerinin faaliyete geçmiş olmasına rağmen, Adana'da Balcalı Hastanesi'nin hala kapalı olmasını eleştirdi. Hastanenin ne yıkıldığını ne de tamir edildiğini vurgulayan Menteş, bu durumun Adana’nın sağlık hizmetlerinde ciddi bir eksikliğe yol açtığını ifade etti.

Menteş, Adana Valisi, iş insanları ve belediye başkanlarına seslenerek, "Eğer üniversite hastanesi çalışmazsa, bir ilin sağlık sorunu çözülmez. Bir an önce Balcalı Hastanesi’ne sahip çıkmamız lazım. Burası çürümeye başlamış durumda" dedi.

Adana Halkına Çağrı

Menteş, Balcalı Hastanesi'nin Adana için hayati önem taşıdığını belirterek, hastanenin bir an önce eski işlevine kavuşturulması için tüm yetkililere ve Adana halkına sorumluluk almaları çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.