Sitenin sağında bir giydirme reklam

Tarihi Geçen İlaçlar İmha Edilmek Üzere Mutlaka Eczanelere Teslim Edilmeli

Sağlık 13.03.2023 - 20:34, Güncelleme: 14.05.2023 - 02:02 1217+ kez okundu.
 

Tarihi Geçen İlaçlar İmha Edilmek Üzere Mutlaka Eczanelere Teslim Edilmeli

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi Öğrencileri “Sosyal Sorumluluk Projesi” dersi kapsamında, “İlacın Zehrin Olmasın” adlı proje gerçekleştirdi.
ÇÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri Elif Akdoğan, Rabia Akılevi, Zeynel Yunus Emre Topçu, Hakkı Barış Çelik ve Deniz Gökay tarafından yürütülen projenin amacı evsel atık olmayan ilaçların tarihleri geçtiğinde çöp ya da kanalizasyona atılması yerine eczanelere teslim edilmesi gerekliliği konusunda farkındalık yaratmak.   Öğrenciler projeyi tanıtmak için dersi veren öğretim üyeleri Prof. Dr. Hacı Ali Döndaş, Doç. Dr. Sinem Büyüknacar, Doç. Dr. Fatma Aydınoğlu, Doç. Dr. Cem Yamalı, Doç. Dr. Özlem Alptekin ve Dr. Öğretim Üyesi Sabriye Aydınoğlu ile birlikte Merkezi Kafeterya önünde bilgilendirme ve anket yaptı. Farklı bölümlerden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirmede Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Adana genelinde atık ilaçların imha edilmek amacıyla teslim alındığı eczane listesini içeren karekodlu kitap ayraçları hediye edildi.   Dersin koordinatörü Doç. Dr. Fatma Aydınoğlu yaptığı açıklamada, Adana Eczacı Odası’nın gönüllü eczanelerde yer alan ilaç atık kutularında atık ilaçların topladığı ve uygun şekilde imha edilmesinin sağladığını belirtti. Doç. Dr. Aydınoğlu, bu proje ile ilaç atıklarının evsel atık olmadığı ve atık ilaçların uygun şekilde imhasına yönelik farkındalığın artmasını amaçladıklarını belirtti. 
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi Öğrencileri “Sosyal Sorumluluk Projesi” dersi kapsamında, “İlacın Zehrin Olmasın” adlı proje gerçekleştirdi.

ÇÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri Elif Akdoğan, Rabia Akılevi, Zeynel Yunus Emre Topçu, Hakkı Barış Çelik ve Deniz Gökay tarafından yürütülen projenin amacı evsel atık olmayan ilaçların tarihleri geçtiğinde çöp ya da kanalizasyona atılması yerine eczanelere teslim edilmesi gerekliliği konusunda farkındalık yaratmak.

 

Öğrenciler projeyi tanıtmak için dersi veren öğretim üyeleri Prof. Dr. Hacı Ali Döndaş, Doç. Dr. Sinem Büyüknacar, Doç. Dr. Fatma Aydınoğlu, Doç. Dr. Cem Yamalı, Doç. Dr. Özlem Alptekin ve Dr. Öğretim Üyesi Sabriye Aydınoğlu ile birlikte Merkezi Kafeterya önünde bilgilendirme ve anket yaptı.

Farklı bölümlerden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirmede Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Adana genelinde atık ilaçların imha edilmek amacıyla teslim alındığı eczane listesini içeren karekodlu kitap ayraçları hediye edildi.

 

Dersin koordinatörü Doç. Dr. Fatma Aydınoğlu yaptığı açıklamada, Adana Eczacı Odası’nın gönüllü eczanelerde yer alan ilaç atık kutularında atık ilaçların topladığı ve uygun şekilde imha edilmesinin sağladığını belirtti. Doç. Dr. Aydınoğlu, bu proje ile ilaç atıklarının evsel atık olmadığı ve atık ilaçların uygun şekilde imhasına yönelik farkındalığın artmasını amaçladıklarını belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.