Sitenin sağında bir giydirme reklam

TİP Milletvekili Adayı Ayfer Göl’den Seri Ziyaretler

Siyaset 05.05.2023 - 01:18, Güncelleme: 14.05.2023 - 02:02 1391+ kez okundu.
 

TİP Milletvekili Adayı Ayfer Göl’den Seri Ziyaretler

TİP Çanakkale Milletvekili Adayı Ayfer Göl, seçim çalışmaları kapsamında seri ziyaretlerini sürdürüyor.
Seçim çalışmalarına hızla devam eden Türkiye İşçi Partisi 28. Dönem Çanakkale birinci sıra milletvekili adayı Ayfer Göl, Emek Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, Kadın Emeği Değerlendirme Derneği, Çanakkale Tabip Odası ve Halkevleri Çanakkale Şubesini ziyaret ederek seçim çalışmaları hakında bilgi verdi.   “TİP’in Baraj Sorunu Yok” Ziyeretler sırasında Türkiye İşçi Partisinin (TİP) 14 mayıs tarihinde yapılacak 28. Dönem miletvekili seçimlerinde barajı sorunu olmadığını vurgulayan Çanakkale milletvekili adayı Ayfer Göl, ziyaretler sırasında “Baraj sorunumuz yok, ülkenin yönetilme biçimiyle ilgili sorunumuz var. Depremde insanlarımızı göz göre göre ölüme mahkum edenlerle ilgili sorunumuz var. Doğanın talan edilmesiyle, ekolojinin yok edilmeye çalışılmasıyla sorunumuz var. Özel okullar, özel hastanelerle ilgili sorunumuz var. Daha çok sorunumuz var. Ama bir tek baraj sorunumuz yok” dedi.   “Sağlık Emekçilerine Şiddet Kabul edilemez” Başta doktorlar olmak üzere sağlık emekçilerine karşı şiddetin arttığını, ülkeyi yöneten sistemin sağlıkta artan şiddete karşı koruyucu tedbir alınmaması halinde sağlık çalışanlarının her an saldırı ile karşı karşıya olacağını ifade eden TİP Çanakkale milletvekili adayı Ayfer Göl; “Unutulmamalıdır ki sağlık çalışanları, hastaların sağlık sorunlarını, hastalıklarını, ağrılarını tedavi etmeye, gidermeye çalışan, çoğu zaman hastaların sırdaşı, dostu olan, hastalığa karşı onların yanında/tarafında yer alan ve asla karşılarında olmayan sağlık emekçilerinin, ekonomik zorlukların artması ile tırmanan toplumsal gerilim ve şiddet olayları gibi sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları da artmaktadır. Türkiye İşçi Partisi olarak her zaman sağlık emekçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını ortadan kaldırmak için çalışma yapacaklarını söyledi.   “Kadınlar Toplumu Var Edenlerdir” Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının ardından kadınların haklarından vazgeçmeyeceğini kaydeden Ayfer Göl;  “Kadına yönelik şiddete karşı mücadelede etkin bir uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi uzun süredir hükümetin hedefindeydi. Kadın örgütleri İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak için tüm yurtta eylemler düzenlemişti. Bunca itiraza, ortak beyana rağmen kadınların eşitlik haklarını garanti altına alan İstanbul Sözleşmesi’nden imzayı çekmeleri aslında nasıl bir ülke istediklerinin de beyanı. 4+4+4 ile kız çocuklarını eğitimden uzaklaştırma, imamlara nikah kıyma yetkisi, durmadan gündeme getirilen çocuk istismarını aklama yasası hepsi ama hepsi kadınlara biçtikleri rolün parçası. Biz TİP’li kadınlar olarak İstanbul Sözleşmesini daha güçlü şekilde yeniden uygulayacağız” dedi.
TİP Çanakkale Milletvekili Adayı Ayfer Göl, seçim çalışmaları kapsamında seri ziyaretlerini sürdürüyor.

Seçim çalışmalarına hızla devam eden Türkiye İşçi Partisi 28. Dönem Çanakkale birinci sıra milletvekili adayı Ayfer Göl, Emek Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, Kadın Emeği Değerlendirme Derneği, Çanakkale Tabip Odası ve Halkevleri Çanakkale Şubesini ziyaret ederek seçim çalışmaları hakında bilgi verdi.

 

“TİP’in Baraj Sorunu Yok”

Ziyeretler sırasında Türkiye İşçi Partisinin (TİP) 14 mayıs tarihinde yapılacak 28. Dönem miletvekili seçimlerinde barajı sorunu olmadığını vurgulayan Çanakkale milletvekili adayı Ayfer Göl, ziyaretler sırasında “Baraj sorunumuz yok, ülkenin yönetilme biçimiyle ilgili sorunumuz var. Depremde insanlarımızı göz göre göre ölüme mahkum edenlerle ilgili sorunumuz var. Doğanın talan edilmesiyle, ekolojinin yok edilmeye çalışılmasıyla sorunumuz var. Özel okullar, özel hastanelerle ilgili sorunumuz var. Daha çok sorunumuz var. Ama bir tek baraj sorunumuz yok” dedi.

 

“Sağlık Emekçilerine Şiddet Kabul edilemez”

Başta doktorlar olmak üzere sağlık emekçilerine karşı şiddetin arttığını, ülkeyi yöneten sistemin sağlıkta artan şiddete karşı koruyucu tedbir alınmaması halinde sağlık çalışanlarının her an saldırı ile karşı karşıya olacağını ifade eden TİP Çanakkale milletvekili adayı Ayfer Göl; “Unutulmamalıdır ki sağlık çalışanları, hastaların sağlık sorunlarını, hastalıklarını, ağrılarını tedavi etmeye, gidermeye çalışan, çoğu zaman hastaların sırdaşı, dostu olan, hastalığa karşı onların yanında/tarafında yer alan ve asla karşılarında olmayan sağlık emekçilerinin, ekonomik zorlukların artması ile tırmanan toplumsal gerilim ve şiddet olayları gibi sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları da artmaktadır. Türkiye İşçi Partisi olarak her zaman sağlık emekçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını ortadan kaldırmak için çalışma yapacaklarını söyledi.

 

“Kadınlar Toplumu Var Edenlerdir”

Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının ardından kadınların haklarından vazgeçmeyeceğini kaydeden Ayfer Göl;  “Kadına yönelik şiddete karşı mücadelede etkin bir uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi uzun süredir hükümetin hedefindeydi. Kadın örgütleri İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak için tüm yurtta eylemler düzenlemişti. Bunca itiraza, ortak beyana rağmen kadınların eşitlik haklarını garanti altına alan İstanbul Sözleşmesi’nden imzayı çekmeleri aslında nasıl bir ülke istediklerinin de beyanı. 4+4+4 ile kız çocuklarını eğitimden uzaklaştırma, imamlara nikah kıyma yetkisi, durmadan gündeme getirilen çocuk istismarını aklama yasası hepsi ama hepsi kadınlara biçtikleri rolün parçası. Biz TİP’li kadınlar olarak İstanbul Sözleşmesini daha güçlü şekilde yeniden uygulayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.