Sitenin sağında bir giydirme reklam

KAZALAR KADER DEĞİLDİR, ÖĞRENCİLERİN KADERİNDE ÖLÜM OLMAYACAK!

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 26.10.2023 - 16:50, Güncelleme: 27.10.2023 - 16:50 46555+ kez okundu.
 

KAZALAR KADER DEĞİLDİR, ÖĞRENCİLERİN KADERİNDE ÖLÜM OLMAYACAK!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi Samet Taş'ın yaşamına son vermesini ardından, Aydın Işıklı KYK Yurdunda yaşanan asansör faciasında öğrencilerin yaşamını yitirmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan TİP'li öğrenciler; "Kazalar kader değildir. Öğrencilerin kaderinde ölüm olmayacak" denildi.
"KAZALAR KADER DEĞİLDİR, ÖĞRENCİLERİN KADERİNDE ÖLÜM OLMAYACAK!"   Üniversiteli öğrencilerin intiharları ve asansör faciasında sorumluların acilen görevden alınması ve soruşturmanın başlatılmasını isteyen Türkiye İşçi Partili öğrenciler, şu ifadelere yer verdi; "Henüz Çanakkale Kerime Sultan yurdundaki intiharın sokunu atlatamamışken, güne tüm Türkiye'nin içini dağlayan bir haberle başladık. Aydın Işıklı KYK yurdunda adına "kaza, kader" dedikleri bir cinayet yaşandı. Bakımsız bir asansörün düşmesi sonucu en az 1 genç arkadaşımız yaşamını yitirdi. Acilen tüm suçluların görevden alınması ve soruşturulmasını istiyoruz. Düşen asansör öğrencilerin ısrarla söylemesine rağmen, bozuk olduğu halde tamir edilmemiş! Gençlere gelecek bırakmadıklarını söylüyorduk, artık gençlere ölümden öte bir yol bırakmıyorlar. "Biz takipçisi olacağız!" Yarınları çalınan, tarikatlara mahkum edilen gençlerimizin, Eskişehir'de intihar ederek aramızdan ayrılan iki arkadaşımızın, Çanakkale Kerime Sultan yurdunda intihar ederek aramızdan ayrılana arkadaşımızın, Aydın Işıklı KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucu yaralanan ve aramızdan ayrılan arkadaşlarımızın, KYK ordu Erkek yurdunda yurt yemeğinden zehirlenen 65'ten fazla arkadaşımızın, yaşanılan tüm olayların takipçisi olacağız. Gençlerin barınamama problemi, üzerlerinde ki ekonomik baskılar, gelecek kaygıları, yaşadıkları psikolojik şiddet hepsinde artık travmaya dönüşmüştür. Lanet olsun böyle düzene, lanet olsun! Bu sefalet sistemi gençlerimizi, canlarımızı öldürüyor. Bu ölüm düzenini reddediyoruz. Yaşamda inat ediyoruz! Çocukların, gençlerin ölmediği bir Sosyalist Cumhuriyet kurmak sözümüz olsun! Kimse umutsuz olmasın, biz varız!"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi Samet Taş'ın yaşamına son vermesini ardından, Aydın Işıklı KYK Yurdunda yaşanan asansör faciasında öğrencilerin yaşamını yitirmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan TİP'li öğrenciler; "Kazalar kader değildir. Öğrencilerin kaderinde ölüm olmayacak" denildi.

"KAZALAR KADER DEĞİLDİR, ÖĞRENCİLERİN KADERİNDE ÖLÜM OLMAYACAK!"

 

Üniversiteli öğrencilerin intiharları ve asansör faciasında sorumluların acilen görevden alınması ve soruşturmanın başlatılmasını isteyen Türkiye İşçi Partili öğrenciler, şu ifadelere yer verdi; "Henüz Çanakkale Kerime Sultan yurdundaki intiharın sokunu atlatamamışken, güne tüm Türkiye'nin içini dağlayan bir haberle başladık. Aydın Işıklı KYK yurdunda adına "kaza, kader" dedikleri bir cinayet yaşandı. Bakımsız bir asansörün düşmesi sonucu en az 1 genç arkadaşımız yaşamını yitirdi. Acilen tüm suçluların görevden alınması ve soruşturulmasını istiyoruz. Düşen asansör öğrencilerin ısrarla söylemesine rağmen, bozuk olduğu halde tamir edilmemiş! Gençlere gelecek bırakmadıklarını söylüyorduk, artık gençlere ölümden öte bir yol bırakmıyorlar. "Biz takipçisi olacağız!" Yarınları çalınan, tarikatlara mahkum edilen gençlerimizin, Eskişehir'de intihar ederek aramızdan ayrılan iki arkadaşımızın, Çanakkale Kerime Sultan yurdunda intihar ederek aramızdan ayrılana arkadaşımızın, Aydın Işıklı KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucu yaralanan ve aramızdan ayrılan arkadaşlarımızın, KYK ordu Erkek yurdunda yurt yemeğinden zehirlenen 65'ten fazla arkadaşımızın, yaşanılan tüm olayların takipçisi olacağız. Gençlerin barınamama problemi, üzerlerinde ki ekonomik baskılar, gelecek kaygıları, yaşadıkları psikolojik şiddet hepsinde artık travmaya dönüşmüştür. Lanet olsun böyle düzene, lanet olsun! Bu sefalet sistemi gençlerimizi, canlarımızı öldürüyor. Bu ölüm düzenini reddediyoruz. Yaşamda inat ediyoruz! Çocukların, gençlerin ölmediği bir Sosyalist Cumhuriyet kurmak sözümüz olsun! Kimse umutsuz olmasın, biz varız!"

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.