Sitenin sağında bir giydirme reklam

LÖSEV'den BM Genel Sekreterine Filistin Çağrısı

Gündem 29.05.2024 - 08:13, Güncelleme: 29.05.2024 - 11:13 57283 kez okundu.
 

LÖSEV'den BM Genel Sekreterine Filistin Çağrısı

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenerek, İsrail-Filistin çatışmasında çocuk ölümlerinin durdurulması çağrısında bulundu.
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenerek, İsrail-Filistin çatışmasında çocuk ölümlerinin durdurulması çağrısında bulundu. LÖSEV'in 13 Kasım 2023 tarihinde gönderdiği mektupta, "Lütfen çocuk ölümlerine ve bu vahşi cinayetlere sessiz kalmayınız. Aksi takdirde, Birleşmiş Milletler teşkilatı ile UNICEF'in var olma nedenleri tartışılacaktır" denildi.   LÖSEV, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e hitaben yazdığı mektupta, vakfın 1998'de lösemili ve kanserli çocuklara tedavi, sosyal, maddi ve psikolojik yardımlar yapmak üzere kurulduğunu ve 2018'den beri BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) danışma kurulu üyesi olduğunu hatırlattı.   LÖSEV'in yönetim kurulu tarafından kaleme alınan mektupta, "Bir çocuğun hayatından daha değerli ve önemli bir şey olamaz. İster Filistin ister İsrailli olsun, tek bir çocuğun bile ölümüne sessiz kalamayız. Lütfen seyirci olmayın, geç kalmayın ve bir şeyler yapın. Dünyayı iyilik ve sevgi kurtaracaktır" ifadelerine yer verildi.   Vakfın Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer, mektupta, İsrail ve Hamas arasındaki savaşta çocuk hastanelerinin ve çocukların sığınaklarının bombalandığını belirterek, "Bizler doktorlar, hemşireler hepimiz lösemili bir çocuğu yaşatabilmek için aylarca yıllarca uğraşırken, insanüstü çabalarken, televizyonlarda her gün kanlar içerisinde gördüğümüz bebeklere tahammül edemiyoruz" dedi.   Dr. Ezer, çocukların dili, dini, ırkı, milleti olamayacağını, tüm çocukların eşit olduğunu ve BM Çocuk Hakları Beyannamesi ile korunmaya alınmış aynı haklara sahip olduklarını vurguladı. Ezer, "Lütfen bu vahşi cinayetlere sessiz kalmayınız. Biz büyükler, devlet başkanları ve özellikle Birleşmiş Milletlerin daha aktif olması ve tüm gücüyle bu ölümleri durdurmaları gerektiğini düşünüyoruz. Sessiz kalmak veya sadece kınama kanaatimizce bu savaşa ve çocuk ölümlerine ortak olmak demektir. Aksi takdirde hiç arzu etmesek de Birleşmiş Milletler Teşkilatı veya UNICEF’in var olma nedenleri tartışılacaktır" şeklinde konuştu.   LÖSEV, mektubunda dünya genelinde tüm çocukların eşit haklara sahip olduğunu ve savaşların durdurulması gerektiğini belirterek, "Dünyayı sevgi ve iyilik kurtaracaktır" mesajını verdi.
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenerek, İsrail-Filistin çatışmasında çocuk ölümlerinin durdurulması çağrısında bulundu.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenerek, İsrail-Filistin çatışmasında çocuk ölümlerinin durdurulması çağrısında bulundu. LÖSEV'in 13 Kasım 2023 tarihinde gönderdiği mektupta, "Lütfen çocuk ölümlerine ve bu vahşi cinayetlere sessiz kalmayınız. Aksi takdirde, Birleşmiş Milletler teşkilatı ile UNICEF'in var olma nedenleri tartışılacaktır" denildi.

 

LÖSEV, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e hitaben yazdığı mektupta, vakfın 1998'de lösemili ve kanserli çocuklara tedavi, sosyal, maddi ve psikolojik yardımlar yapmak üzere kurulduğunu ve 2018'den beri BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) danışma kurulu üyesi olduğunu hatırlattı.

 

LÖSEV'in yönetim kurulu tarafından kaleme alınan mektupta, "Bir çocuğun hayatından daha değerli ve önemli bir şey olamaz. İster Filistin ister İsrailli olsun, tek bir çocuğun bile ölümüne sessiz kalamayız. Lütfen seyirci olmayın, geç kalmayın ve bir şeyler yapın. Dünyayı iyilik ve sevgi kurtaracaktır" ifadelerine yer verildi.

 

Vakfın Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer, mektupta, İsrail ve Hamas arasındaki savaşta çocuk hastanelerinin ve çocukların sığınaklarının bombalandığını belirterek, "Bizler doktorlar, hemşireler hepimiz lösemili bir çocuğu yaşatabilmek için aylarca yıllarca uğraşırken, insanüstü çabalarken, televizyonlarda her gün kanlar içerisinde gördüğümüz bebeklere tahammül edemiyoruz" dedi.

 

Dr. Ezer, çocukların dili, dini, ırkı, milleti olamayacağını, tüm çocukların eşit olduğunu ve BM Çocuk Hakları Beyannamesi ile korunmaya alınmış aynı haklara sahip olduklarını vurguladı. Ezer, "Lütfen bu vahşi cinayetlere sessiz kalmayınız. Biz büyükler, devlet başkanları ve özellikle Birleşmiş Milletlerin daha aktif olması ve tüm gücüyle bu ölümleri durdurmaları gerektiğini düşünüyoruz. Sessiz kalmak veya sadece kınama kanaatimizce bu savaşa ve çocuk ölümlerine ortak olmak demektir. Aksi takdirde hiç arzu etmesek de Birleşmiş Milletler Teşkilatı veya UNICEF’in var olma nedenleri tartışılacaktır" şeklinde konuştu.

 

LÖSEV, mektubunda dünya genelinde tüm çocukların eşit haklara sahip olduğunu ve savaşların durdurulması gerektiğini belirterek, "Dünyayı sevgi ve iyilik kurtaracaktır" mesajını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.